Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич запевнила, що підручники для десятикласників надійдуть у школи у листопаді 2018 року

29 серпня 2018 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич запевнила, що підручники для десятикласників надійдуть у школи у листопаді 2018 року. «Зараз ми трансформуємо план доставки підручників, який був затверджений міністерством. 80% підручників для 5 класів вже розвезені в області, триває друк і розвезення підручників до базових центрів. А от 10-ті класи тільки друкуються і будуть розвезені лише в листопаді. Але всі електронні версії вже доступні на сайті», – зазначила міністр (відео:46:30).
Не виконано
Сказано 29 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=3u8Q3NOnH-g
  • https://www.youtube.com/watch?v=MVZCd93GrrI

Результат

3 грудня 2018 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі телеканалу «Перший Західний» у відповіді на запитання щодо затримки підручників повідомила, що деякі підручники для 10 класу та національних меншин ще друкуються. «…Тому вони їх друкують. 10 клас до цього часу ще деякі підручники і підручники національних меншин…», – заявила міністр (відео 24:56).

Відповідно до регламенту АП «Слово і Діло» п.3.2: «Обіцянка, сформульована за допомогою дієслів доконаного виду, вважається виконаною лише за умови втілення обіцяного в життя». І, оскільки, обіцянка має встановлені часові рамки і процес виконання триває вже за її межами – вона отримує статус «не виконано».