Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Хмельницького

Симчишин має намір запровадити систему компенсації для учасників АТО

19 липня 2018 року міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив про намір запровадити систему компенсації за земельні ділянки для учасників АТО. "Ми побачили дуже цікавий досвід двох українських міст, які стикнулися з такою самою проблемою як і ми. Розуміючи, що не зможуть фізично це зробити вони розробили механізм грошової компенсації за неотриману земельну ділянку. Наразі у нас створена робоча група, яка опрацьовує положення. Тому будем пропонувати грошову компенсацію, я думаю, що це шлях який максимально правильний для того, щоб дійсно, люди які заслужили землю, змогли її отримати ", - заявив мер (відео 23:24-25:00).
У процесі
Сказано 19 липня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vjclLC-9heY
  • http://zvit2018.tilda.ws/page4200845.html
  • Лист заступника міського голови Бондаренко А. Є.
  • https://khm.gov.ua/uk/content/vid-29112018-no952-pro-vnesennya-na-rozglyad-sesiyi-miskoyi-rady-propozyciyi-pro
  • Лист заступника міського голови Бондаренко А. Є.
  • Лист директора департаменту Н. Балабуст
  • Лист Хмельницької МР від 12 жовтня 2021 року

Результат

Станом на 30 листопада 2018 року розробляється положення про надання грошової компенсації за земельні ділянки під будівництво.

Станом на 2 жовтня 2019 року виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про запроваждення системи компенсації за земельні ділянки для учасників АТО. Далі за процедурою таке рішення має ухвалити сесія міської ради.

За інформацією наданою пресслужбою від 12 серпня 2020 року, рішення щодо запровадження системи компенсації було винесено на сесію, проте отримало низку зауважень від юридичного відділу, робота над усуненням яких триває.

За інформацією наданою міською радою від 9 квітня 2021 року, робота над усуненням зауважень триває.

Станом на 12 жовтня 2021 року процес усунення зауважень юридичного відділу на рішення про запровадження системи компенсації за земельні ділянки учасників АТО триває. Наразі таке рішення не прийнято.