Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Микитась пообіцяв облаштувати паркову зону на кінцевій зупинці на вул. Незалежності в районі Масани в Чернігові

1 червня 2018 року народний депутат України Максим Микитась пообіцяв облаштувати паркову зону на кінцевій зупинці на вул. Незалежності в районі Масани в Чернігові. «В мене виникла ідея облаштувати паркову зону на кінцевій зупинці на вул. Незалежності біля розворотного кола тролейбусів 11-го і 6-го маршрутів. Тут буде все необхідне, щоб можна було з дитиною прогулятися, подихати повітрям, почитати книжку тощо: клумби, лавочки, дитячий майданчик, облаштуємо теплу зупинку, доріжки. Ну і, звісно, мурал поруч. Буде гарно».
Не виконано
Сказано 1 червня 2018 р.

Джерело

  • http://mikitas.com.ua/ua/news/maksim-mikitas-bolee-tisjachi-chernigovtsev-skazali-da-skveru-na-masanah
  • http://panorama.cn.ua/content/maksim-mikitas-na-masanakh-bude-park/?fbclid=IwAR0Fbky27Hytan8p2XCcs4OmRl5THQiP42Zr8JLf44fkkcUsFkUkR1gXZYc
  • 1
  • http://pik.cn.ua/39363/na-masanah-bude-park-za-4-milyona-griven/

Результат

Згідно з інформацією від листопада 2018 року стало відомо, що Управління житлово-комунального господарства Чернігова та КП «Зеленбуд» уклали договір про реконструкцію зеленої зони по вулиці Незалежності 16–32. Роботи мали розпочатися в 2018 році з часткового облаштування газону та закінчитися 31 грудня 2019 року згідно положень тендеру "Реконструкція зеленої зони по вул Незалежності 16-32 в м.Чернігові".

Основне навантаження мало бути на 2019-й: на березень – квітень заплановані покриття, земляні роботи, водопровід, освітлення. В травні додасться встановлення МАФів, лавок, паркової фігури. Серпень – вересень садитимуть дерева та кущі, дооблаштують газон.

«Планується облаштування нової зеленої зони, нового скверу, біля магазину «Велмарт». Повністю буде з нуля створена зелена зона. І облаштування доріжок, і зеленої зони, і місць відпочинку. Перед дитячим майданчиком є пустир. Там і буде», – так прокоментував обновку Роман Старіков, керівник КП «Зеленбуд».

"Слово і Діло" направило інформаційний запит щодо уточнення інформації щодо закінчення тендеру та обсягу виконання робіт.

22 листопада 2018 року Максим Микитась із робочим візитом приїхав на Масани на зустріч з мешканцями житлового масиву. Проект парку біля будинків на вул. Незалежності, 56 і 70 місцевим жителям дуже подобається. Малюнок із візуалізацією майбутнього перевтілення люди схвалили. Тож цій ідеї сказали «так» понад дві тисячі чернігівців.

Згідно з відповіддю нардепа Максима Микитася від 15 січня 2019 року стало відомо, щодо облаштування паркової зони на кінцевій зупинці по вул. Незалежності в районі Масани в м. Чернігові у 2018 році було вжито ряд

заходів. Зокрема, у жовтні 2018 року проведено відповідні тендерні процедури, сума договору на виконання підрядних робіт склала 2911,351 тисяч гривень. За сприятливих погодних умов виконано ряд робіт:

1) демонтаж старого тротуарного покриття, укладення нової тротуарної плитки,

2) встановлення нової зупинки,

3) розмежування зон відпочинку,

4) встановлення освітлення та проведення автополиву газонів.

Весною 2019 року будуть виконані роботи по озелененню та встановленню лавочок, дитячого майданчика, інших архітектурних конструкцій.

Проте всі кошти на облаштування виділялись з міського бюджету, і не були профінансовані Максимом Микитасьом. Обіцянка отримує статус "не виконано".