Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рибалка пообіцяв, що РПЛ робитиме все для подолання вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу, аби не допустити вивіз дров за кордон

8 серпня 2018 року народний депутат Сергій Рибалка пообіцяв, що Радикальна партія робитиме все для подолання вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу. "Те що сьогодні президент заветував цей законопроект, це удар під дих кожному українцю, тому, що ті правки, які дала Адміністрація Президента, де можна виключити, пропонують виключити, наприклад, дрова - це саме є та, як я кажу "лазейка", через яку сьогодні під виглядом дрів вивозять сьогодні нашу сировину. І я вважаю, що коли не українські, а, наприклад англійські чи європейські інститути дають таку аналітику, що сьогодні контрабанда лісу кругляку йде шаленими темпами до стран Європейського Союзу, це каже: по перше. сьогодні влада не зацікавлена в тому, щоб припинити це. По друге, якщо вона не зацікавлена і ще й накладає вето, я вважаю, що вона покриває тих людей, тих контрабандистів, які під виглядом дрів вивозять сьогодні наш ліс-кругляк. Тому ми, безумовно, будемо робити все, аби подолати вето президента. Тому що тільки таким чином, щоб припинити контрабанду" - заявив депутат (Відео -11:23 - -10:17).
Не виконано
Сказано 23 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/s.v.rybalka/videos/2006547909635126/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19902

Результат

6 вересня 2018 року Верховна Рада підтримала проект Закону №5494 з поправками Петра Порошенка, якими скасовувалась пропонована заборона експорту дров. Для подолання вето необхідно спершу відхилити версію з президентськими поправками. Тим не менш, Сергій Рибалка та більшість фракції Радикальної партії проголосували за проект закону у версії Порошенка. Окрім того, під час оголошення обіцянки політик аргументував свою позицію подолання вето вимогою заборонити експорт дров. Разом з тим, депутат підтримав ініціативу президента, якою дозволяється вивіз деревини паливної за кордон. Отже, Сергій Рибалка змінив свою позицію щодо того, як має виглядати закон. Таким чином його обіцянка отримує статус "не виконано".