Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє реконструювати полігон №5

1 серпня 2018 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що полігон №5 укріплять, встановлять систему дегазації. Також буде укріплено дамби, збільшено потужність обладнання з переробки фільтрату.
Виконано
Сказано 1 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_noviy_zavod_iz_pererobki_smittya_planuyemo_pobuduvati_protyagom_dvokh-trokh_rokiv.html
  • https://kyivcity.gov.ua/news/u_kiyevi_zavershuyut_robotu_nad_proektom_rekultivatsi_persho_karti_poligonu__5.html
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=3443
  • Лист КМДА від 24 квітня 2019 року
  • Лист КМДА від 24 квітня 2019 року
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року

Результат

27 жовтня 2020 року в КМДА нам розповіли, що протягом 2018-2020 років на полігоні №5 провели наступні роботи:

- збудована підпірна стінка,

- укріплена частина дамби другої карти,

- збудований фільтраційний дренаж,

- реконструйовано головну каналізаційно-насосну станцію та КНС-1: замінено насоси, частину трубопроводів, встановлено керуюче обладнання зі стабілізатором напруги,

- здійснено перенесення лінії ЛЕП 10 кВт.

Також передбачено реконструкцію та модернізацію комплексу підготовки, переробки та знешкодження фільтраційних вод полігону. Та реконструкція та технічне переоснащення полігону твердих побутових відходів № 5.

Оскільки на полігоні №5 проведено значний обсяг робіт з реконструкції, обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

Станом на 20 вересня 2018 року проект рекультивації першої черги полігону твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці Обухівського району Київської області перебуває на завершальній стадії.

25 квітня 2019 року мер Києва Віталій Кличко перевірив, як працюють нові фільтраційні станції, що встановили на сміттєвому полігоні №5 у селі Підгірці. Мер відзначив, що потужності очисних систем планують збільшити майже втричі.

Нагадаємо, у 2018 році столиця розпочала процес реконструкції полігону. Це перший етап рекультивації сміттєвого полігону. Вже завершений проект рекультивації першої черги полігону, який проходить державну експертизу. Також передбачено будівництво альтернативи полігону – нового сміттєпереробного заводу в місті Києві.

У 2018 році виконані роботи щодо монтажу інженерних мереж для підключення модулів очищення фільтраційних вод полігону, завезений та змонтований перший модуль.

Станом на 24 квітня 2019 року проводиться оцінка роботи даного модуля. Після оцінки буде прийнято рішення щодо подальшого встановлення наступного модуля.