Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв судитися, якщо його позбавлять повноважень міського голови

24 липня 2018 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук пообіцяв судитися у разі, якщо його позбавлять повноважень міського голови. "Звісно буду судитися. Буду судитися, вимагати дострокових виборів", - заявив він (відео 12:26-12:55).
Виконано
Сказано 25 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=wW2eOpYEAtw
  • http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/chernivci---bez-miskogo-golovi-deputati-pripinili-povnovazhennya-oleksiya-kaspruka-34467
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/154387-kaspruk-podav-pozov-do-sudu-pro-vyznannya-svoyeyi-vidstavky-nezakonnoyu.html
  • https://www.unian.ua/society/10527771-u-chernivcyah-sud-ponoviv-na-posadi-miskogo-golovu-kaspruka.html
  • http://promin.cv.ua/2019/05/06/prodan-podav-apeliatsiiu-na-rishennia-sudu-pro-ponovlennia-kaspruka-na-posadi-mera.html

Результат

Олексій Каспрук звернувся до суду, стосовно своєї відставки з посади міського голови Чернівців. За результатом судового розгляду він був поновлений на посаді міського очільника. Обіцянка отримує статус «виконано».

26 липня 2018 року депутати міської ради припинили повноваження Олексія Каспрука на посаді Чернівецького міського голови. Виконувачем обов'язків став секретар міської ради Василь Продан, який і ініціював відставку мера. "Жодних юридичних підстав немає... я як кістка у горлі депутатів", - сказав Олексій Каспрук.

14 серпня 2018 року стало відомо, що Олексій Каспрук подав до суду, щодо визнання незаконною свою відставку та поновлення на посаді міського голови Чернівців.

23 квітня 2019 року суд поновив на посаді міського голови Чернівців Олексія Каспрука. Чернівецький окружний адміністративний суд визнав неправомірним рішення Чернівецької міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Каспрука, яке було прийняте 26 липня 2018 року.

6 травня 2019 року з'явилась інформація, що секретар міської ради Василь Продан подав апеляцію на рішення суду про поновлення Олексія Каспрука на посаді міського голови Чернівців.