Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян обіцяє перевести систему e-port на блокчейн

23 липня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що система e-port буде на блокчейні. "На блокчейні буде наша система e-port, яку ми зараз вводимо для імпорту-експорту, транзиту вантажів через територію України. Кінець цього року – початок наступного", – заявив міністр.
Не виконано
Сказано 23 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.slovoidilo.ua/2018/07/23/novyna/polityka/ministr-infrastruktury-volodymyr-omelyan-yakby-hroshi-ne-kraly-my-uzhe-maly-yevrokoliyu-odesa-kyyiv
  • Лист Мінінфраструктури від 24 січня 2019 року
  • Лист Мінінфраструктури від 24 січня 2019 року
  • Лист Міністерства інфраструктури України від 23 липня 2020 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури України від 24 січня 2019 року, на сьогодні система e-port запущена у тестовому режимі у ДП "Стивiдорна компанія "Ольвія" (м. Миколаїв). Подальший запуск системи e-port у промислову експлуатацію планується з використанням технології блокчейн.

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури України від 23 липня 2020 року, у період з січня 2019 року по липень 2020 року систему e-port не було запущено у промислову експлуатацію з використанням технології блокчейн.

Враховуючи те, що станом на кінець серпня 2019 року система e-port була запущена у тестовому режимі (без використання технології блокчейн) лише у ДП "Стивiдорна компанія "Ольвія" (м. Миколаїв), обіцянка отримала статус "не виконано".