Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий має намір збудувати новий архів

12 липня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про намір збудувати новий архів в місті.
У процесі
Сказано 12 липня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://city-adm.lviv.ua/news/sport/252555-a-sadovyi-tsoho-roku-my-zoboviazani-rozpochaty-roboty-na-sykhovi-po-nashomu-sportyvnomu-tsentru-dlia-ihrovykh-vydiv-sportu
  • https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/259249-pidsumky-2018-roku-arkhitektura
  • https://galinfo.com.ua/news/novyy_miskyy_arhiv_vyihav_zi_lvova_razom_z_chaplinskym_329950.html
  • https://varianty.lviv.ua/77024-u-lvovi-zbilshyly-vysotu-maibutnoho-arkhivu-na-truskavetskii
  • https://city-adm.lviv.ua/news/economy/289288-sesiia-pidtrymala-zminy-do-biudzhetu-rozvytku

Результат

25 листопада 2021 року Львівська міська рада виділила 1,8 млн гривень для виготовлення проєкту будівництва міського архіву.

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 4 листопада 2019 року будівництво львівського архіву досі не розпочали. На місці де в 2020 році повинні відкрити нове, сучасне, інноваційне приміщення міського архіву досі закинутий пустир, жодних робіт там не відбувається. Розпочати будівництво планували у другій половині 2018 року, а завершити - у 2020 році.

Локація нового міського архіву на розі вул. Пулюя — Трускавецької, поблизу вул. Кульпарківської. Проект передбачає відкриту терасу, яка може використовуватися як зона відпочинку або вечірній кінотеатр. Об’єкт має заглиблення навколо споруди на мінус перший поверх, де буде облаштовано скейт-парк. На першому поверсі передбачена велика зона, яка може використовуватися для зібрань, буде кафе і лаундж-зона, де люди зможуть збиратися і працювати як у коворкінгу. Фасад цієї будівлі буде зроблений з підсвіченими літерами з ЗD-тканини, щоб орієнтувати людей, що в цьому місці працюють з буквами, текстами. Такий об’єкт будується близько 1,5−2 роки. До кінця 2020 року цей об’єкт вже має бути готовий і відкритий.

Станом на 11 грудня 2020 року виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до свого рішення щодо будівництва будівлі міського архіву на вул. Трускавецькій. Змінено висоту будівлі майбутнього архіву, яка відтепер становитиме 20 метрів. Будівля складатиметься із 5 поверхів та дахового приміщення. Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація.