Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що він та фракція "Народного фронту" підтримає в першому читанні законопроект про розмитнення авто на єврономерах

12 липня 2018 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що він та фракція "Народного фронту" підтримає у першому читанні законопроект про розмитнення авто на єврономерах, якщо в залі парламенту буде достатня кількість представників інших фракцій (відео:0:20). У прямому ефірі телепрограми нардеп заявив: "Фракція "Народного фронту" на завтра оголошує мобілізацію депутатів, і якщо в залі буде достатня кількість представників інших фракцій, ми будемо готові голосувати закон про так-звані "євробляхи" у першому читанні для того, щоб у вересні після поправок проголосувати його в цілому". Раніше, Комітет ВРУ з питань податкової і митної політики закликав спікера Андрія Парубія винести на голосування 12 липня законопроекти про розмитнення машин на єврономерах.
Виконано
Сказано 12 липня 2018 р.

Джерело

  • https://112.ua/politika/vecherniy-praym-12072018-453658.html
  • https://www.epravda.com.ua/news/2018/07/11/638630/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19680
  • https://112.ua/politika/rada-namerena-vvesti-novye-pravila-rastamozhki-avto-453731.html

Результат

13 липня Верховна Рада проголосувала за проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" №8488. Законопроект передбачає зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту "євро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах. Такі зміни мають намір внести до Податкового та Митного кодексів. Фракція "Народного фронту" майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.