Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Логвинський пообіцяв всіма методами захищати адвокатів

25 січня 2017 року народний депутат України Георгій Логвинський пообіцяв всіма методами захищати адвокатів. Зазначимо, обіцянка була зроблена в контексті питання затримання адвоката Миколи Полозова ФСБ у Криму, яке і планують підняти на сесії ПАРЄ.
Виконано
Сказано 25 січня 2017 р.

Джерело

  • https://espreso.tv/news/2017/01/25/zatrymannya_polozova_incydent_pidnimut_u_parye_logvynskyy
  • http://assembly.coe.int/nw/xml/Votes/DB-VotesResults-EN.asp?VoteID=36778&DocID=16298&MemberID=7353
  • http://assembly.coe.int/nw/xml/Votes/DB-VotesResults-EN.asp?VoteID=36774&DocID=16298&MemberID=7353
  • Лист помічника народного депутата від 3 липня 2018 року (електронна версія)

Результат

29 червня 2017 року ПАРЄ ухвалила пропозицію до резолюції «Про засади і гарантії адвокатів». У резолюції йдеться про те, що адвокатура в останні роки зіткнулася з численними випадками порушень професійних прав адвокатів, незалежністю і самоврядуванням адвокатури за допомогою незаконного тиску, необґрунтованих обшуків, перевірок, незаконного збору інформації, законодавчих змін без урахування думки правничої спільноти.

Варто також зазначити, що 24 січня на пленарному засіданні ПАРЄ було прийнято резолюцію на підтримку розробки та впровадження Європейської конвенції про професію адвоката за результатами представленої доповіді «Справа щодо складання Європейської конвенції про професію адвоката», підготовленої пані Сабієн Лагай-Баттеу, стосовно того, що Конвенція повинна регламентувати права та обов'язки адвокатів та мати статус обов'язкового документа. Європейська конвенція з ефективним механізмом контролю необхідна для захисту професії адвоката, вона також може стати джерелом обов'язкових стандартів на більш широкому міжнародному рівні, дозволяючи

державам, які не є членами ЄС, приєднатися до неї.

Депутат підтримав резолюцію та пропозицію до неї (рекомендації), тому обіцянку вважаємо виконаною.