Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Білецький заявив, що націоналісти будуть висувати єдиного кандидата в президенти України від націоналістичного блоку

3 липня 2018 року народний депутат України Андрій Білецький заявив, що націоналісти точно підуть і будуть висувати єдиного кандидата в президенти України від націоналістичного блоку. (відео 0 : 47). Як зазначив Білецький мова йде про середовище підписантів Маніфесту націоналістичних сил це - "Національний корпус", "Правий сектор", ВО "Свобода" та інші ГО. Білецький зазначив, що дедлайн із визначенням особистості кандидата в Президети повинен бути не пізніше за рік до парламентських виборів і за півроку до президентських виборів, друга половина осені 2018 року.. (Відео 10 : 25).
Не виконано
Сказано 3 липня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/3zZxl9voX7s?t=47s
  • https://youtu.be/jA8lTW1Ug1A?t=2295

Результат

11 березня 2019 року на запитання ведучого: "Чому Ви і Ваша організація самоусунулися від виборів?"

Андрій Білецький відповів:" Чому усунулися...я пояснював це багато разів. Насправді, мене цікавлять не вибори, а питання все порубати ті самі руки, які крали в армії. Тому що ці вибори фарс".

"Якщо б націоналісти справді хотіли б єдиного кандидата, то я думаю, що б у нас багато чого вийшло. Вийшло не так як планувалося. Я пояснював вже ситуацію з єдиним кандидатом (мається на увазі від блоку націоналістичних сил). Єдиний кандидат на президентських виборах, як на мене, мав сенс як спільний проект: робимо заяву, робимо шлях до єдиної націоналістичної партії, до єдиного націоналістичного фронту. Один пунктом, проміжним з цієї програми є висування єдиного кандидата.

Ми єдині ("Національний корпус), хто погоджувався відмовитися від бренду і досягнень, від історії заради спільного майбутнього. Всі інші вирішили, що бренди значно важливіші. А в такому вигляді воно немає жодного сенсу, і я думаю, що результати виборів підтвердять мою правоту на 100%!" Відео (з 38 :50).

В результаті виходить, що націоналістичний блок разом з Білецьким не зміг домовитися щодо висування єдиного кандидата в президенти України. Андрій Білецький не підтримує позиції кандидата Руслана Кошулинського, і вважає, що його висування як кандидата не було спільним рішенням блоку націоналістів.