Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенуха буде ініціювати все від нього залежне, щоб унеможливити подальшу приватизацію частки заводу ПАО "Турбоатом"

13 червня 2018 року народний депутат України Роман Семенуха заявив, що буде ініціювати все, від нього і фракції "Самопоміч" залежне , щоб унеможливити подальшу приватизацію частки заводу ПАО "Турбоатом". Депутат пояснив: "Сьогодні я буду негайно збирати підписи народних депутатів України, можливо зареєструвати закон, якій вносить зміни й забороняє продавати частку заводу ПАО "Турбоатом".Відео (06 :02). "Буду ініціювати все, що залежить сьогодні від мене і від фракції "Самопоміч", що б в тих умовах унеможливити фактично подальшу приватизацію заводу". Відео (06 : 37) Також нардеп пояснив, що звернувся до Гройсмана В.Б з листом з проханням пояснити свої наміри щодо приватизації вищезазначеного підприємства.
Виконано
Сказано 13 червня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kV6DrIYNJ2Y?t=6m2s
  • https://www.facebook.com/SemenukhaRoman/videos/2106877286260318/
  • https://www.facebook.com/SemenukhaRoman/posts/2109744425973604
  • 1

Результат

22 червня 2018 року Семенуха повідомив, що Прем'єр - міністр уникає правди стосовно приватизації стратегічного заводу Турбоатом. Спочатку уряд переконував, що стратегічних підприємств у переліку на приватизацію не буде. За півроку Турбоатом, попри це, виставляють на продаж.

Місяць тому Володимир Гройсман, відповідаючи на питання "Самопомочі", обіцяє, що продадуть лише 25 відсотків, і контрольний пакет акцій залишиться у держави. Прем'єр каже, що умови продажу підприємства визначатимуться окремою постановою Кабміна. Проте згідно наказу Фонду держмайна , від 8 червня прийнято рішення щодо продажу понад 75 відсотків акцій, а це означає повний продаж стратегічного об'єкту.

Згідно з відповіддю від 21 січня 2019 року народного депутата України Романа Семенухи стало відомо, що з метою запобігання приватизації ПАТ «Турбоатом», який має стратегічне значення для забезпечення енергетичної незалежності України, колективом народних депутатів України - членів депутатської фракції «Об’єднання «Самопоміч» було зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законів щодо посилення енергетичної незалежності України (реєстр. №8631 від 20.07.2018). Цей законопроект, окрім іншого, пропонує заборонити приватизацію пакета акцій, що належить державі у статутному капіталі ПАТ «Турбоатом».

Станом на день надання відповіді на цей лист законопроект ще не було розглянуто Комітетом з питань економічної політики, що унеможливлює винесення його до зали та голосування. Народним депутатом України вживаються заходи з метою якнайшвидшого розгляду цього законопроекту, а також публічного висвітлення теми діяльності та запобігання приватизації ПАТ «Турбоатом».

Станом на день надання цієї відповіді приватизацію підприємства проведено не було.

Станом на 29 серпня 2019 року законопроект №8631 "Про внесення змін до деяких законів щодо посилення енергетичної незалежності України" було відкликано у зв'язку із завершенням роботи Верховної Ради 8 скликання. Однак ПАТ «Турбоатом» не було досі приватизовано.Тому обіцянка отримує статус "Виконано".