Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенуха зареєструє законопроект, який сприятиме вирішенню проблеми боргів працівників Харківського авіаційного заводу

13 червня 2018 року народний депутат України Роман Семенуха заявив, що зареєструє найближчим часом законопроект, який сприятиме виріщенню проблеми боргів працівників Харківського авіаційного заводу. Нардеп Роман Семенуха пояснив: "Розробили, будемо реєструвати найближчим часом відповідний законопроект, щоб розділити проблему боргів по Харківському авіаційному заводу, але тим людям, які працювали на той момент, коли в них була заборгованість, щоб їм пенсійний фонд, Міністерство соціальної політики зарахувало той страховий стаж, коли вони реально працювали". (Відео 14 : 42).
Виконано
Сказано 13 червня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kV6DrIYNJ2Y?t=14m29s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18026&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=64482
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=64482
  • 1

Результат

20 липня 2018 року народний депутат Роман Семенуха зареєстрував законопроект " Про запровадження державних гарантій реалізації пенсійних прав застрахованими особами з числа працівників державних підприємств, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків № 8633.

Основною метою зазначеного законопроекту є створення належних умов та гарантій для забезпечення і захисту прав застрахованих осіб з числа працівників державних підприємств у випадку несплати державним підприємством, як страхувальником, страхових внесків.

Згідно з відповіддю від 21 січня 2019 року народного депутата України Романа Семенухи стало відомо, що

Проект Закону про запровадження державних гарантій реалізації пенсійних прав застрахованими особами з числа працівників державних підприємств, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків (реєстр. № 8633 від 20.07.2018) наразі також очікує свого розгляду у профільному комітеті (Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення) задля якнайшвидшого винесення на розгляд у залу Верховної Ради України для прийняття рішення. Депутатом, за підтримки керівництва профільного комітету, вживаються заходи щодо пришвидшення його проходження через комітет та створення передумов для розгляду безпосередньо Верховною Радою України.