Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березюк заявив, що внесе альтернативні закони, які будуть розглядати питання доступності автомобілів в Україні

19 червня 2018 року народний депутат України Олег Березюк заявив, що внесе альтернативні закони, які будуть розглядати питання доступності автомобілів в Україні. Нардеп пояснив це наступним чином: "Ми внесемо альтернативні закони, які будуть розглядати питання доступності автомобілів в Україні, ...кожна людина в Україні має мати доступну можливість купити засіб пересування". Йдеться зокрема про обговорення проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України № 8488. Відео (40 : 33).
Виконано
Сказано 19 червня 2018 р.

Джерело

  • // https://youtu.be/nPArTgIO-sM?t=40m33s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64322
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64337

Результат

27 червня та 13 липня 2018 року членами фракції "Самопоміч" в парламенті були зареєстровані 2 альтернативних проекта Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів» № 8487-1та № 8488.

Законопроектом № 8488 пропонується внести ряд змін у Митний кодекс України (далі – МКУ) з метою врегулювання питання ввезення транспортних засобів на митну територію України, забезпечення дієвого контролю за переміщенням, цільовим використанням транспортних засобів, поміщених в митний режим транзиту чи тимчасового ввезення, посилення відповідальності громадян за порушення митних правил.

Зокрема, пропонується встановити штрафні санкції за перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування до органу доходів і зборів призначення, а також за перевищення строку тимчасового ввезення на строк більш ніж на двадцять діб, але не більше ніж на тридцять діб в розмірі сімсот п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Пропонується також внести зміни у Кодекс про адміністративні правопорушення, зокрема пропонується запровадити штраф за керування транспортним засобом щодо якого порушено строки тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та у розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за повторне порушення протягом року;

Змінами у Закон України «Про Національну поліцію» пропонується вдосконалити обмін інформацією та взаємодію між Національною поліцією та органами доходів і зборів.

Дана обіцянка вважається виконаною, адже фракція внесла 2 законопроекти щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів.