Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Лабазюк заявив, що депутатська група "Воля народу" буде підтримувати закон про національну безпеку

19 червня 2018 року народний депутат України Сергій Лабазюк заявив, що депутатська група "Воля народу" буде підтримувати закон про національну безпеку. Відео (07 : 12). На питання ведучої: "Чи не буде перешкод в ухваленні закону про нацбезпеку?" нардеп Сергій Лабазюк зазначив: "Група "Воля народу" буде підтримувати. Дискусійне питання однозначно є і пункти є (мається на увазі до закону), але ми розуміємо, що зволікати цим надзвичайно важливим питанням не можна. Його потрібно приймати, ми не втрачаємо там суверенітет країни, ми навпаки більш міцніше будемо ставати на ноги".
Не виконано
Сказано 19 червня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/bRBVouRQyl8?t=7m12s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19180
  • https://24tv.ua/rada_uhvalila_zakon_pro_natsbezpeku_v_drugomu_chitanni_n987272
  • https://youtu.be/ERTa63P0bto?t=1m55с

Результат

21 червня 2018 року Закон про нацбезпеку України ухвалили у Верховній Раді в другому читанні. Закон має наблизити українську армію до стандартів НАТО.

За відповідне рішення проголосувало 248 народних депутатів.

Однак, депутатська група "Воля народу" повністю проігнорувала голосування за закон: з 19 депутатів групи не голосувало - 8, утрималося - 5, відсутні - 5 нардепів і лише один Олександр Фельдман проголосував "за".

Таким чином, Сергій Лабазюк не виконав своєї обіцянки щодо того, що вся депутатська група "Воля народу" підтримає кінцеве ухвалення закону про нацбезпеку, і дана обіцянка отримує статус "не виконано".

11 липня 2018 року народний депутат України Сергій Лабазюк так прокоментував невиконання своєї обіцянки: "Я говорив, що ми розглядаємо можливість голосування за закон, але в кожній політичній групі є процес прийняття кінцевого політичного рішення практично перед самим голосуванням, і зранку на засіданні групи в нас було прийнято інше рішення. Коментувати вважає за недоцільне. Закон на початку був кардинально інший, правки вносили, але наші правки не були враховані". Відео (01:55).