Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян пообіцяв, що державні органи влади не будуть обмежувати використання комерційних дронів

14 червня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що державні органи влади не будуть обмежувати розвиток комерційних дронів. «Я вважаю, що галузь дронів має величезні перспективи для зростання. І з боку державних органів влади не буде жодних обмежень. Ті тимчасові регуляторні речі, які з’явились, насправді були не зовсім коректно публічно висвітлені. Крім того, треба розуміти, що ми – країна, яка воює, і ми знаємо, що були факти скидування бомб з дронів ворожої держави. І нам треба відповідно на це реагувати, в тому числі у регуляторному плані. Але жодних обмежень розвитку комерційних дронів не буде», – сказав Володимир Омелян. Нагадаємо, 1 червня 2018 року набрав чинності «Тимчасовий порядок використання повітряного простору України», затверджений Державною авіаційною службою України, який забороняє польоти дистанційних пілотованих повітряних суден над дорогами державного значення, вулицями міст і сіл, залізницями, місцями аварій тощо. Відповідні обмеження виписані у Тимчасовому порядку використання повітряного простору України.
Виконано
Сказано 14 червня 2018 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1736063-omelyan-prokomentuvav-obmezhennya-vikoristannya-droniv
  • https://www.facebook.com/volodymyr.omelyan/posts/10156107819558439?__xts__[0]=68.ARBF83w9PJ401-D3Nwo_kjlbp-Oom5w1OzDAnLzzQYhfgXFb5Rv84g4aB5VqQkEFuseiDbL6Af6doFONdP7ucmdShtY5qPE4IOSU8TxewUBvF3Vfr3u0_Tldpx0eMzJ5dUE6M4TsTVDnqM1MqAw2xz8lnxQUrDO5KpV6augqZGGNSirBcViNiXE&__tn__=-R

Результат

24 вересня 2018 року Державна авіаційна служба України переглянула обмеження на польоти дронів, прийняті в середині червня та дозволила дронам вагою до 20 кг літати на висоту до 120 м. Також, безпілотникам дозволили літати над військовими та спеціальними зонами, але лише на висоті до 50 м. Максимальна дальність польоту тепер обмежується зоною прямої видимості, а швидкість польоту не повинна перевищувати 160 км/год.

«Слово і Діло» надає обіцянці статус «виконано», однак залишає за собою право на зміну статусу у разі обмеження використання комерційних дронів державними органами влади.