Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає редакцію законопроекту про Антикорупційний суд із введенням 100-відсоткового права вето міжнародних експертів

6 червня 2018 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає редакцію законопроекту про Антикорупційний суд із введенням 100-відсоткового право вето міжнародних експертів (відео:01:10). За словами окремих депутатів, найбільш принципові дискусії зараз точаться навколо питання узгодження суддів та роботи комісії з їх відбору. Позиція "Банкової" передбачає повний контроль і відсутність варіантів ветування кандидатів міжнародними експертами.
Виконано
Сказано 6 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=z9jobyhbMv4
  • https://samopomich.ua/bankova-hoche-kontrolyuvaty-vse-olena-sotnyk-pro-antykoruptsijnyj-sud/
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1734752-pravo-veto-dlya-mizhnarodnikh-ekspertiv-u-zakoni-pro-antikoruptsiyniy-sud-zberigayetsya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=18885

Результат

7 червня 2018 року Верховна Рада ухвалила проект закону "Про Вищий антикорупційний суд" №7440. Вказаний суд розглядатиме справи проти топ-корупціонерів, підслідні НАБУ. Зокрема, мова йде про такі злочини, як нецільове використання бюджетних коштів, зловживання владою або впливом, незаконне збагачення, хабарництво.

Міжнародна рада експертів, яка буде складатись з 6 представників, половиною, тобто трьома голосами, приймає рішення, що кандидат (на посаду судді Антикорупційного суду – ред.) є недоброчесний і не відповідає вимогам. Після цього збирається спільне засідання з Вищою кваліфікаційною комісією та міжнародними експертами, і на цьому засіданні як мінімум 9 членів ВККС та половина від складу міжнародних експертів можуть подолати негативне рішення. Якщо не буде трьох голосів від міжнародних експертів, рішення не проходить і ця кандидатура відповідно не бере участі у подальшому конкурсі. Тобто право безумовного вето зберігається.

Фракція НФ майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект , тому обіцянку вважаємо виконаною.