Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін запевнив, що вина Росії у катастрофі боїнга MH17 буде доведена, а безпосередні виконавці - постануть перед судом

17 липня 2018 року міністр закордоних справ Павло Клімкін запевнив, що вина Росії у катастрофі боїнга MH17 буде доведена, а безпосередні виконавці - постануть перед судом.
Не виконано
Сказано 5 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/pavloklimkin.ua/posts/678613249152701
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року
  • https://mfa.gov.ua/news/53743-ukrajina-podala-pozov-proti-rosijsykoji-federaciji-do-mizhnarodnogo-sudu-oon

Результат

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України від 24 квітня 2019 року 22 січня 2019 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України щодо фінансової підтримки судового переслідування винних у збитті літака рейсу MH-17. Правоохоронні органи цих держав беруть участь у спільній слідчій групі (ЛТ) з розслідування зазначеного злочину.

Цей документ підготовлено у контексті міжурядового Меморандуму про взаєморозуміння про політичну підтримку кримінального переслідування осіб, винних у збиттi MH-17, підписаного міністрами закордонних справ 5-ти країн на теренах 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 вересня 2017 року. Його підписання є завершальним кроком у процесі розбудови механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у збитті літака осіб (п. 6).

В період перебування Павла Клімкіна на посаді міністра закордонних справ не вдалося вжити весь комплекс заходів, який необхідний для доведення вини Росії у катастрофі боїнга MH17. На основі цього присвоєно статус «не виконано».

Але багато чого вдалося зробити в цьому напрямку, наприклад, зібрано докази та подано позов України до Міжнародного суду ООН проти Росії з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму проти України.