Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенко пообіцяв з січня 2019 року запустити один з етапів монетизації субсидій

1 червня 2018 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко пообіцяв з січня 2019 року запустити один з етапів монетизації субсидій. «Так, ми рухатись будемо далі. І з 1 січня 2019 року теж якийсь етап монетизації субсидії ми обов’язково запустимо», – зазначив міністр (відео:06:10).
Виконано
Сказано 1 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EQKPt70MtvE
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/09/26/novyna/ekonomika/kabmin-zatverdyv-tryetapne-provedennya-monetyzacziyi-subsydij
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-other_news/2611739-rozpocato-monetizaciu-subsidij-i-pilg.html

Результат

27 грудня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. З 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Тим сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Перший етап монетизації субсидій на рівні домогосподарств було розпочато з 1 січня 2019 року, тому обіцянка отримує статус «виконано».