Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко пообіцяв у 2018 році змінити підхід до критеріїв об’єднання громад

15 травня 2018 року віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко пообіцяв у 2018 році змінити підхід до критеріїв об’єднання громад. За словами урядовця, для країни є принциповим вже не кількість об’єднаних громад, а в першу чергу їх якість.
Архів
Сказано 15 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-2018-roci-zminitsya-pidhid-do-kriteriyiv-obyednannya-gromad-gennadij-zubko
  • Лист Мінрегіону від 18 січня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Мінрегіону від 18 січня 2019 року, у 2018 році до Методики формування спроможних територіальних громад (затверджена постановою КМУ № 214 від 8 квітня 2015 року) ніяких змін не вносилося.

На початку травня президент підписав законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення», який був ухвалений Радою 3 квітня 2018 року.

Законопроектом поширено на територіальні громади міст обласного значення порядок приєднання до спроможних об’єднаних територіальних громад інших територіальних громад без проведення перших виборів до міської ради. Для цього, територіальні громади міст обласного значення прирівнюються до спроможних об’єднаних територіальних громад. Законопроект було спрямовано на розблокування процесу укрупнення територіальних громад міст обласного значення.

ВИСНОВОК: у квітні 2018 року шляхом внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» було змінено один з підходів до критеріїв об’єднання громад. Завдяки змінам до законодавства, було розблоковано процес укрупнення територіальних громад міст обласного значення, що сприятиме якості об’єднаних громад в частині: кількості людей, що проживає на території, площі покриття області громадами, фінансових показників, спроможності громад.

Але, оскільки всі зміни були реалізовані до заяви урядовця, то публікація переходить в розділ «архів».