Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Климпуш-Цинцадзе запевнила, що IKEA у 2018 році вийде на ринок України

22 травня 2018 року віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, що шведська компанія IKEA у 2018 році вийде на ринок України. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Відкриття українського ринку для шведської компанії IKEA не належить до компетенції віце-прем'єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, проте фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.
Не виконано
Сказано 22 травня 2018 р.

Джерело

  • https://prm.ua/nam-golovne-ne-boyatisya-ivanna-klimpush-tsintsadze-pro-gaz-ikea-populizm-ta-novi-vibori/
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/07/07/novyna/suspilstvo/ikea-oholosyla-pro-nabir-praczivnykiv-ukrayinskoho-pidrozdilu
  • https://twitter.com/poroshenko/status/1039784598505443329
  • Шведський ритейлер IKEA повідомив про відкриття   IKEA обрала місце у Києві для відкриття свого першого магазину в Україні - ЗМІ свого першого магазину в Києві 2019 року.  Про це повідомляє Reuters. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/v-ikea-rozpovili-koli-chekati-na-vidkrittya-pershogo-magazinu-v-ukrayini-1215798.html
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=3182

Результат

7 липня 2018 року шведська мережа товарів для дому IKEA опублікувала перші оголошення про набір співробітників в український підрозділ.

12 вересня 2018 року стало відомо, що компанія IKEA відкриє у Києві свій перший магазин нового міського формату вже в 2019 році. Це буде перший магазин в Україні, і один із перших магазинів такого формату IKEA у світі. Київський магазин буде розташований в торгово-розважальному центрі Ocean Mall. Торговий центр планують відкрити в 2019 році.

Станом на листопад 2018 року плани щодо відкриття ТРЦ не змінилися.