Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв, що буде ухвалене рішення, яке контролюватиме використання бюджетних грошей, якщо політики на місцях будуть використовувати кошти не за призначенням

19 травня 2018 року Петро Порошенко пообіцяв, що буде ухвалене рішення, яке контролюватиме використання бюджетних грошей, якщо політики на місцях будуть використовувати кошти не за призначенням. «Якщо ж політики на місцях використовуватимуть кошти не за призначенням – буде ухвалене рішення, яке контролюватиме напрямки використання бюджетних грошей», – заявив Петро Порошенко.
Не виконано
Сказано 19 травня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/997757920497500160
  • Лист Держаудитслужби від 28 травня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Держаудитслужби від 28 травня 2019 року, за період з травня 2018 року по завершений звітний період (квітень 2019 року) за результатами заходів державного фінансового контролю органами Держаудитслужби встановлені порушення фінансово-бюджетної дисципліни, що призвели до використання місцевими органами виконавчої влади коштів не за цільовим призначенням на 87 об'єктах контролю загалом на 55,9 млн грн.

У листі зазначається, що порушникам направляється письмова вимога щодо вжиття заходів для усунення порушень та запобігання їх у подальшій діяльності.

Враховуючи те, що з метою запобігання нецільового використання коштів у подальшій діяльності направляється лише письмова вимога, обіцянка отримує статус «не виконано».