Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнив, що Миколаївський суднобудівний завод «Океан» буде повернуто до державної власності

11 травня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що судноремонтні заводи України (Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) і Миколаївський суднобудівний завод «Океан» – ред.) будуть повернуті до державної власності. «У Новинського, правда в судовому процесі, судноремонтні заводи України, які будуть повернуті, я в цьому глибоко впевнений, до державної власності, з якої вони були штучно поцуплені нібито під банкрутством», – заявив Луценко (відео 33:27). СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції генерального прокурора України Юрій Луценка, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 11 травня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/rX_NuptPJbc?t=33m27s
  • https://zn.ua/ECONOMICS/kupit-celostnyy-imuschestvennyy-kompleks-pao-nsz-okean-mozhno-budet-3-dekabrya-2018-goda-298635_.html
  • http://nikvesti.com/news/politics/146050
  • https://zn.ua/business/irina-serbin-okean-vernuli-domoy-v-nikolaev-302721_.html
  • https://opendatabot.ua/c/36384049
  • https://ukurier.gov.ua/uk/news/mikolayivskim-korabelam-viplachuyut-zaborgovanist-/
  • https://www.facebook.com/MykolaivShipbuilding/posts/351714488754019

Результат

21 вересня суднобудівний завод «Океан» був виставлений на відкриті торги за стартовою ціною 1,8 мільярда гривень – сума визнаних кредиторських вимог. Потім на повторний аукціон 8 жовтня – за зниженою, відповідно до закону, на 20% стартовою ціною в 1,4 мільярда гривень. Обидва аукціони не відбулися через відсутність заявок.

Процедура продажу відбувалася відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

3 грудня 2018 року суднобудівний завод «Океан» було продано на аукціоні за 122,1 мільйона гривень. Цілісний майновий комплекс заводу придбала приватна компанія «Торговий дім «Аннона». Компанія – один із кредиторів «Океану».

10 грудня ліквідатор заводу «Океан» Ірина Сербін повідомила, що народний депутат Вадим Новинський, структурі якого суднобудівний завод був винен 1,5 мільярда гривень, не отримає грошей від продажу підприємства.

Станом на лютий 2019 року на суднобудівному заводі «Океан» продовжують виплату боргів по зарплаті працівникам, які раніше звільнилися з підприємства, та ремонтують судна.

ВИСНОВОК: Миколаївський суднобудівний завод «Океан» не повернуто до державної власності, тому обіцянка отримує статус «не виконано».