Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнив, що Чорноморський суднобудівний завод буде повернуто до державної власності

11 травня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що судноремонтні заводи України (Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) і ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» – ред.) будуть повернуті до державної власності. «У Новинського, правда в судовому процесі, судноремонтні заводи України, які будуть повернуті, я в цьому глибоко впевнений, до державної власності, з якої вони були штучно поцуплені нібито під банкрутством», – заявив Луценко (відео 33:27). СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції генерального прокурора України Юрій Луценка, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 11 травня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/rX_NuptPJbc?t=33m27s
  • https://www.ukrmilitary.com/2018/07/choromorskiy-sudnobudvnyi-zavod-bankrut.html
  • https://www.facebook.com/MykolaivShipbuilding/photos/a.193829311209205/344933566098778/?type=3&theater
  • https://court.gov.ua/fair/
  • https://inshe.tv/nikolaev/2019-07-23/455423/

Результат

Господарський суд Миколаївської області, 3 липня 2018 року, визнав банкрутом Публічне акціонерне товариство «Чорноморський суднобудівний завод».

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Нагадаємо, що Чорноморський суднобудівний завод входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG) промислово-інвестиційної групи Вадима Новинського «Смарт-холдинг».

У січні 2019 року було розпочато процедуру повернення у держвласність Чорноморського суднобудівного заводу. Наступна стадія судового розгляду призначена на 23 липня 2019 року.

Станом на серпень 2019 року Чорноморський суднобудівний завод не повернуто до державної власності, тому обіцянці незадовго до можливої відставки Луценка присвоєно статус «не виконано».