Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Законопроект №9516, який обмежує права сімей з дітьми на отримання матеріальної допомоги, буде відкликаний Урядом з Верховної Ради

Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що законопроект, який обмежує права сімей з дітьми на отримання матеріальної допомоги, буде відкликаний Урядом з Верховної Ради. «Ми не дозволимо вводити ніяких додаткових довідок або обмежень. Навпаки, ми зобов'язані збільшувати допомогу і максимально спрощувати всі процедури. Держава повинна стимулювати підвищення народжуваності. Молоді матері повинні відчувати турботу і підтримку», - заявив Андрій Клюєв. Законопроект № 9516 «Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», внесений на розгляд парламенту 29 листопада 2011 року, пропонував ввести для отримання цієї допомоги необхідність додаткового надання довідки про склад сім'ї, а також про доходи всіх її членів. Також передбачалося обмежити право на отримання допомоги на дитину одиноким матерям, у яких середньомісячний дохід перевищує величину, яка розраховується як сума встановлених на момент звернення відповідних прожиткових мінімумів для кожної дитини і середньої зарплати в галузях економіки.
Виконано
Сказано 3 грудня 2011 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244754755&cat_id=244276429
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41918

Результат

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання різних видів соціальної допомоги з урахуванням рівня доходів сімей було відкликано 12.12.2011 р.