Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевняє, що справа щодо народного депутата Михайла Добкіна буде передана до суду у 2018 році

15 березня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що справа щодо народного депутата Михайла Добкіна буде передана до суду у 2018 році.
Виконано
Сказано 15 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2422048-spravi-dobkina-ta-novinskogo-cogoric-budut-u-sudi-lucenko.html
  • https://www.facebook.com/LarysaSargan/posts/2056802497726597
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=232870&fp=70
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/11/7194908/

Результат

10 липня 2018 року у Генеральній прокуратурі України повідомили, що Головним слідчим управлінням ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрами колишнього міського голови Харкова, його колишнього заступника, колишнього головного архітектора міста, екс-начальника управління земельних відносин, представників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених рядом статей КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що міські посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, діючи в інтересах засновників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства, сприяли у пособництві останнім у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова.

Таким чином, представники обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства за пособництва службових осіб Харківської міської ради, заволоділи земельними ділянками на території Харкова загальною площею понад 74 га, чим спричинили збитки територіальній громаді Харкова на загальну суму понад 230 мільйонів гривень.

Матеріали досудового розслідування відповідно до вимог ст. 290 КПК України надано стороні захисту для ознайомлення.

11 жовтня речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура направила в суд справу народного депутата екс-мера Харкова Михайла Добкіна щодо розкрадання понад 70 гектарів землі.