Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв, що доб'ється заробітної плати для працівників АрселорМіттал буде збільшена

2 травня 2018 года народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв, що доб'ється заробітної плати для працівників АрселорМіттал буде збільшена
Виконано
Сказано 2 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=GSuBjoOvZC0
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/6792.html
  • https://biz.censor.net.ua/news/3069218/arselormittal_krivoyi_rog_povysil_zarplaty_sotrudnikam_na_25
  • https://www.youtube.com/watch?v=EpxQFEOa1cI
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/2202670806471578
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/2265895313482460
  • https://www.facebook.com/kaplins/posts/2309505759121415

Результат

14 травня 2018 року Каплін ще раз запевнив, що буде добиватися потроєння заробітної платні на підприємстві від іноземного інвестора з Індії Лакшмі Міттала, який вже прилітає з Лондону до України на цей переговорний процес.

30 травня генеральний директор ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Парамжіт Калон підписав наказ про підвищення зарплати на підприємстві з 1 травня. "В результаті були встановлені нові відсотки підвищення в залежності від категорії персоналу. В середньому зростання склало до 25%. При цьому адміністрація підприємства врахувала рекомендації профспілки за диференційованим підвищення окладів для різних професій на підприємстві.

5 липня Каплін повідомив, що керівники АрселорМіттал ігнорують вимоги працівників.

18 вересня відбулося чергове засідання суду по скасуванню реєстрації трудового спору на «АрселорМіттал Кривий Ріг». Також Каплін повідомив, що на жовтень профспілки вже домовились із менеджментом комбінату про черговий раунд перемовин про підвищення зарплати та виконання інших вимог.

24 жовтня Каплін повідомив, що роботодавець намагається скасувати рішення Нацслужби посередництва і примирення про його реєстрацію. Втім, буквально в понеділок НСПП виграла аналогічну справу по окремому підрозділу АМКР. Шахтоуправлінню суд дозволив вести переговори і домагатись від адміністрації виконання вимог. Окрім цього. він розповів про перший результат - вибороли у роботодавця збільшення фонду оплати праці на 1,1 мільярда і обіцянку переглянути його знову восени.

Невдовзі Каплін повідомив, що з 1 жовтня колективу «АрселорМіттал Кривий Ріг» на 10% знову підняли зарплати. Профспілки продовжують працювати над збільшенням винагороди для окремих категорій фахівців.

Враховуючи особисті зусилля Сергія Капліна в питанні збільшення заробітних плат для працівників АрселорМіттал, обіцянка отримує статус "виконано".