Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв залишити гелікоптер санітарної авіації у власності області

2 травня 2018 року голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що гелікоптер санітарної авіації залишиться у власності області. Мова йде про гелікоптер, який знаходиться на Львівському авіаремонтному заводі, обладнаний відповідно та належить центру екстреної медицини, однак не експлуатується. За словами Олега Синютки вертоліт повністю зібраний та проходить льотні випробування, тобто підписаний акт приймання-передачі, однак його хочуть використовувати для морської авіації збройних сил України. За словами очільника області існує загальнодержавна програма, яка передбачає купівлю гелікоптерів для потреб в надзвичайних ситуаціях. У зв'язку з протиріччям того, що вертоліт потрібно віддати, а новий придбати за кошти бюджету, очільник області заявив, що: "Наш гелікоптер, він залишиться у нас, Одеський гелікоптер буде в Одесі" (відео 08:45-12:27).
Не виконано
Сказано 2 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Ti44SDVswVQ
  • http://vgolos.com.ua/news/lvivshchyna_peredala_ministerstvu_oborony_vertolit_ka226_yakyy_ne_vykorystovuvaly_5_rokiv_foto_319536.html
  • https://zaxid.net/lvivshhina_vidmovilas_vid_unikalnogo_reanimatsiynogo_vertolotu_n1455802
  • https://wz.lviv.ua/article/372593-medychnyi-hvyntokryl-peredaly-do-mykolaieva
  • https://www.youtube.com/watch?v=Pa3fAqYMDys

Результат

8 червня 2018 року у Львові передали до сфери управління Міноборони вертоліт Ка-226, який ще п'ять років тому був переданий Кабміном для потреб Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, однак не використовувався. Вертоліт Львівщина безоплатно передала у комплекті з експлуатаційно-технічним майном для потреб військової частини А1688 Військово-Морських Сил Збройних Сил України (м. Миколаїв) для виконання завдань із медичного забезпечення (евакуації поранених), а також пошуково-рятувальних дій. "На Львівщині цей гвинтокрил не пригодиться, бо він насамперед морського призначення. До того ж у нас немає ресурсів, щоб його забезпечувати, утримувати екіпаж, інженерно-технічних працівників. Треба також знайти йому спеціальний вертолітний майданчик, якого нема, і коли буде — невідомо. Також потрібно буде купувати запчастини для цього гвинтокрила. Це шалені суми. Усе це — відповідальні й складні процедури. Натомість у морській авіації цей вертоліт уже найближчим часом почне літати між материком і суднами наших Військово-Морських сил, аби доставляти поранених, пошту, екіпажі тощо. Найголовніше те, що вертоліт нарешті будуть використовувати на сході", - заявив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк. Однак Громадський активіст Роман Мурій (колишній льотчик) заявляє, що: "Ця передача — абсурд", і на це доводить свої причини. Обіцянка голови ОДА отримує статус не виконано через те, що Олег Михайлович заявляв, що вертоліт залишиться на території Львівщини, однак потім змінив свою думку та передав гелікоптер управлінню Міноборони. Відтепер на території Львівської області немає гелікоптера для потреб в надзвичайних ситуаціях (відео 26:30-28:01).