Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв, що винні у розгоні табору ромів на Лисій горі будуть притягнуті до кримінальної відповідальності

25 квітня 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що події у лісопарковій зоні на Лисій горі у Києві 21 квітня будуть розслідувані поліцією, винні будуть встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності. Нагадаємо, ЗМІ опублікували у мережі відеозапис, на якому зафіксовані події під час розгону табору ромів на Лисій горі в Києві. На відео видно, як ромські батьки з дітьми біжать від молодих людей у масках і без них. Молодики кидають у ромів каміння та розпилюють газ із балончиків. На відео також чути, як роми звуть на допомогу правоохоронців.
Виконано
Сказано 25 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mvs.gov.ua/posts/1711013652318652?comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22O%22%7D
  • Лист Національної поліції України від 16 листопада 2018 року
  • Лист Нацполіції від 8 травня 2019 року
  • Лист Нацполіції від 19 травня 2020 року
  • Лист Голосіївського районного суду
  • Лист Нацполіції

Результат

З листа Нацполіції від 12 липня 2021 року стало відомо, що з 25 квітня 2018 року у слідчому відділі Голосіївського управління поліції розслідувалося кримінальне провадження, розпочате за фактом вчинення хуліганських дій відносно представників ромської національної меншини, а саме пошкодження майна останніх. 29 червня 2019 року кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Нагадаємо, що відповідно до КПК України, притягнення до кримінальної відповідальності – стадія кримінального провадження, яка починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Таким чином, враховуючи те, що справу передали до суду, обіцянці присвоєно статус «виконано».