Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв створити службове розслідування та провести громадське обговорення відносно пологового будинку

2 квітня 2018 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук пообіцяв створити службове розслідування та провести громадське обговорення відносно стану справ в пологовому будинку та скарг на нього (відео 01:32-01:50). Нагадаємо, що батьки новонародженої дитини звинувачують лікарів пологового будинку в бездіяльності, що призвела до смерті їхньої дитини.
Архів
Сказано 2 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=W8pnLbH0LnY
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/146774-u-chernivcyakh-v-reanimaciyi-pomela-novonarodzhena-dytyna-batky-zvynuvachuyut-u-bezdiyalnosti-likariv-video.html
  • https://molbuk.ua/chernovtsy_news/148472-smert-nemovlyaty-u-pologovomu-budynku-u-cherniveckiy-miskradi-stvoryly-robochu-grupu.html
  • Лист заступника Чернівецького міського голови Паскар Олександра
  • http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/chernivci---bez-miskogo-golovi-deputati-pripinili-povnovazhennya-oleksiya-kaspruka-34467

Результат

19 квітня 2018 року у Чернівецькій міській раді створено робочу групу для з’ясування причин скарг на якість обслуговування у комунальній міській установі "Міський клінічний пологовий будинок №1". Зазначається, що до складу робочої групи увійшли 15 осіб - посадовці й депутати Чернівецької міськради, співробітники управління охорони здоров’я, депутат облради, медики та громадські активісти. У розпорядженні вказано, що робоча група до 21 травня 2018 року зобов’язується проінформувати про результати роботи розгляду звернення Олега Осипенка та надати рекомендації щодо підвищення якості обслуговування у лікувальному закладі.

Розпорядженням Чернівецького міського голови від 19 квітня 2018 року створена та працює робоча група. Робоча група мала до 21 травня 2018 року надати рекомендації щодо підвищення якості обслуговування, однак попросила продовжити її роботу, оскільки на проведення громадських слухань потрібно більше часу. Управлінням охорони здоров'я було видано наказ від 26 березня 2018 року, яким створено комісію для розгляду скарги на незадовільний стан медичної допомоги. Станом на 22 травня 2018 року управління охорони здоров'я комісійно перевірило випадок ранньої смертності. Порушень у відділенні комісією не виявлено.

26 липня 2018 року депутати міської ради припинили повноваження Олексія Каспрука на посаді Чернівецького міського голови. Виконувачем обов'язків став секретар міської ради Василь Продан, який і ініціював відставку мера.

У зв'язку з цим, обіцянки, які були у процесі виконання міського голови переносяться до архівних через дострокове припинення його повноважень та не можливість їх реалізації.