Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук заявив, що не пристосовані для людей з інвалідністю літні майданчики будуть демонтовані

24 квітня 2018 року мер Чернівців Олексій Каспрук заявив, що якщо літні майданчики не будуть пристосовані для людей з інвалідністю, то вони будуть демонтовані (відео).
Виконано
Сказано 24 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=sEhBKTpXx7o
  • https://www.facebook.com/505999546112230/videos/1736388846406621/
  • Лист заступника Чернівецького міського голови Паскар Олександра
  • Лист департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької МР
  • Лист Чернівецької МР від 25 вересня 2019 року

Результат

За інформацією Чернівецької міськради від 25 вересня 2019 року, за результатами перевірки літніх майданчиків на вул. О. Кобилянської інспекцією з благоустрою у 2018 році виявлено 9 майданчиків, які відповідали нормам доступності для маломобільних груп населення, та 7 майданчиків, які не відповідали вказаним нормам. За результатами перевірки складено відповідні попередження про демонтаж літніх майданчиків вразі не вжиття заходів, щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення.

Після повторної перевірки проведеної у 2018 році встановлено, що всі літні майданчики в центральній частині міста пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Наразі при погоджені нових проєктів на встановлення літніх майданчиків, управління містобудування та архітектури ДМБКіЗВ обов'язково перевіряє наявність пандусів у проєкті та дотримання його в процесі реалізації.

Враховуючи, що за дорученням Олексія Каспрука була проведена робота щодо забезпечення доступності літніх майданчиків для маломобільних груп населення - обіцянка отримує статус виконаної.

11 травня 2018 року у Чернівцях перевірили літні майданчики на доступність. Перевірку здійснювали журналісти, активісти та інспектори міської ради. За результатами перевірки акти про порушення були складені на заклади за адресами: вул. Кобилянська, 9, вул. Кобилянська, 42, вул. Кобилянська, 38 (відео).

На виконання доручення Чернівецького міського голови від 23 квітня 2018 року представниками інспекції з благоустрою здійснено обстеження літніх торгових майданчиків, що розташовані вздовж вул. О. Кобилянської. Було обстежено 17 літніх майданчиків, серед яких 2 не мали пандусів, а у 4 пандуси не відповідали вимогам. Для облаштування пандусів та їх приведення у відповідність до вимог було надано 10 днів, а вже 11 травня 2018 року було проведено повторне обстеження літніх майданчиків. Всі підприємці окрім 4 виконали рекомендації. Питання про скасування паспортів прив'язки виданих 4 підприємцям, буде розглядатись на засідання Комітету доступності маломобільних верст населення. Після прийняття рішення про скасування паспортів прив'язки літні майданчики включать в перелік об'єктів, що підлягають демонтажу.