Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий заявив, що сміттєспалювального заводу на території міста не буде

19 квітня 2018 року мер Львова Андрій Садовий заявив, що сміттєспалювального заводу на території міста не буде. "На превеликий жаль, я бачу ситуацію, коли певні люди подають неправдиву інформацію, що ми будемо робити спалення і ще якісь інші речі. Я ніколи не допущу, щоб у Львові були збудовані об’єкти, які будуть шкідливі для громади. Тут будуть виключно екологічно чисті і потрібні об’єкти для громади міста Львова і нашого життя", - зазначив міський голова.
У процесі
Сказано 19 квітня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/248495-ya-nikoly-ne-dopushchu-shchob-u-lvovi-buly-zbudovani-obiekty-iaki-budut-shkidlyvi-dlia-hromady-asadovyi-pro-budivnytstvo-zavodu-z-mekhaniko-biolohichnoi-pererobky-smittia
  • http://tvoemisto.tv/news/smittiepererobnyy_zavod_u_lvovi_mayut_pochaty_buduvaty_vzhe_tsogo_roku_99957.html
  • https://zaxid.net/u_lvovi_namagalis_zupiniti_pidgotovchi_roboti_z_budivnitstva_smittyepererobnogo_zavodu_n1498908
  • https://zaxid.net/mi_mozhemo_pochati_buduvati_zavod_uzhe_v_kvitni_n1515393

Результат

Станом на 5 березня 2021 року завершено підготовчі роботи по будівництву сміттєпереробного заводу. Як попередньо зазначалось, на визначеному місці буде збудовано безпечний комплекс по переробці сміття.

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 7 березня 2020 року тривають підготовчі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Розпочати будівництво планується у 2020 році. Проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 пройшов комплексну державну експертизу та отримав позитивний висновок.

Станом на 24 квітня 2019 року львівський сміттєпереробний завод буде знаходитись на вулиці Пластовій в місті Львові. Львівська міськрада отримала висновок Мінекології про безпечність майбутнього комплексу. Проте проект відправили на доопрацювання через необхідність розташувати додаткові очисні споруди. Потім проект має пройти державну експертизу.

На львівському сміттєпереробному заводі передбачається сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття.