Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв, що "Опозиційний блок" підтримає надання усім громадянам які проживали на забрудненій аварією на ЧАЕС території статусу постраждалих

17 квітня 2018 року народний депутат Юрій Бойко пообіцяв, що "Опозиційний блок" підтримає можливість надання усім громадянам які до 1 січня 1993 року проживали на забрудненій аварією на ЧАЕС території статусу постраждалих від катастрофи.Говорячи про законопроекти які нададуть дітям право безкоштовно харчуватися в школі :"ці закони важливі для чорнобильців, ми їх розглядаємо як першочергові, та будемо за них голосувати",- зазначив депутат (відео 00 - 00:53).
Архів
Сказано 17 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ovFUU3SKpO8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17888
  • https://hromadske.ua/posts/bojka-ta-lvochkina-viklyuchili-z-frankciyi-opozicijnogo-bloku-vilkul
  • http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v006p710-18/paran2/#n2

Результат

17 квітня 2018 року на подання 50 народних депутатів було прийнято рішення КСУ, що до внесення правок до закону про статус постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи.

17 квітня 2018 року відбулося голосування за проект закону, що до виплати грошової компенсації на харчування дітей, в рамках захисту осіб постраждалих від Чорнобильської катастрофи, проект підтримала половина фракції "Опозиційний блок", Бойко в тому ж числі.

17 жовтня зв'язку з прийняттям рішення КСУ народні депутати подали проект постанови №9212 про забезпечення відновлення конституційних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Юрій Бойко є одним з ініціаторів цього закону.

20 листопада 2018 року народного депутата виключили з "Опозиційного блоку", та до цього часу законопроект №9212 на голосування ще не виносився.

З огляду на це обіцянка переноситься в категорію "архів".