Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко запевнив, що уряд не буде скорочувати чинний «чорний список» осіб, котрі становлять загрозу національній безпеці

19 квітня 2018 року віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запевнив, що уряд не буде переглядати чинний «чорний список» осіб, котрі становлять загрозу національній безпеці. «Мова про перегляд так званого чорного списку, а насправді – осіб, які становлять загрозу національній безпеці, в тому сенсі, що вони декілька разів сказали, що «Крим – російський». Такого рішення уряду не буде. І бути не може, бо він український», – повідомив урядовець (відео:20:37). Нагадаємо, частина представників телебізнесу і телеринку звернулися до уряду з тим, аби запропонувати й ухвалити нову постанову уряду, якою можна було б переглянути чинний «чорний список» осіб, котрі становлять загрозу національній безпеці.
Не виконано
Сказано 19 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=VBl2oFczJBc
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245331003&cat_id=244966805
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245331003&cat_id=244966805
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2721426-minkult-poasniv-comu-aktora-dobronravova-viklucili-z-cornogo-spisku.html
  • https://ukranews.com/ua/news/531574-sbu-zaboronyla-v-izd-v-ukrainu-aktorovi-vidomogo-serialu-svaty-dobronravovu

Результат

14 червня 2019 року російського актора Федора Добронравова забрали із переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, відповідно до рішення суду. Оновлений список опублікували на сайті Міністерства культури України.

Враховуючи те, що Міністерство культури скасувало свій попередній наказ щодо включення Добронравова до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Нагадаємо, що у 2017 році Служба безпеки України заборонила російському артисту Федору Добронравову в'їзд в Україну. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомляла, що Добронравов неодноразово відвідував окупований Росією Крим і публічно підтримував незаконну анексію півострова.