Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева пообіцяв, що з 2019 року запрацює механізм автоматичного перерахунку пенсій

17 квітня 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що з 2019 року в повному обсязі запрацює механізм автоматичного перерахунку пенсій. «Проблема ж полягає у тому, що пенсійна реформа не зводиться до одноразового підвищення пенсій. Проблема в тому щоб запустити механізм автоматичного перерахунку пенсій щороку. І з 2019 року він запрацює в повному обсязі», – заявив Рева (відео 15:15).
Виконано
Сказано 17 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=0h1WGQQUo38
  • https://www.pfu.gov.ua/359278-pensijnyj-fond-ukrayiny-pidgotuvav-roz-yasnennya-shhodo-togo-yak-zminyatsya-vyplaty-riznym-kategoriyam-pensioneriv-u-2019-rotsi/
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-zatverdiv-mehanizm-pidvishchennya-pensij-dlya-lyudej-z-velikim-stazhem-i-nevelikimi-zarplatami
  • https://ukr.segodnya.ua/economics/enews/iyulskoe-povyshenie-pensiy-v-ukraine-poyavilis-podrobnosti-1298616.html

Результат

З 1 січня 2019 року стартував черговий етап підвищення пенсій особам, які були звільнені з військової служби. Розмір військової пенсії обчислюється у відсотках від відповідного військового грошового забезпечення. Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військове звання та вислуги років.

У 2019 році пенсійні виплати будуть збільшуватися протягом року, з січня (перерахунок), березня (індексація), квітня (автоматичний перерахунок), липня та грудня (перерахунок).

26 червня 2019 року уряд остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати. Далі збільшення пенсій відбуватиметься в автоматичному режимі.

Враховуючи те, що у 2019 році уряд запустив механізм автоматичного перерахунку пенсій, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».