Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна пообіцяв провести реконструкцію у 74-х амбулаторіях та закупити обладнання

28 березня 2018 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна повідомив, що за ініціативою Президента область отримає 179 млн гривень на сільську медицину. За ці кошти очільник області пообіцяв провести реконструкцію у 74-х амбулаторіях та закупити обладнання на 80 млн гривень.
Архів
Сказано 28 березня 2018 р.

Джерело

  • http://nova.te.ua/statti/stepan-barna-nyni-na-seli-mozhna-zarobyty-bilshe-nizh-poneviryayuchys-na-zarobitkah-za-kordonom/
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/163940.htm
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/164200.htm
  • Лист Тернопільської ОДА від 25 квітня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ru/rubric-polytics/2704088-predsedatel-ternopolskoj-oga-govorit-cto-podal-v-otstavku-ese-na-prosloj-nedele.html

Результат

Станом на травень 2019 року тривають роботи по 19 амбулаторій в Тернопільській області, завершити їх планується в серпні 2019 року. Оскільки голова Тернопільської ОДА Степан Барна подав у відставку, і не буде в подальшому мати відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки - вона направляється в архів.

310 сучасних нових амбулаторій будуть збудовані у сільській місцевості у 15 регіонах України, серед яких і Тернопільська область. У зв'язку з цим 31 липня 2018 року було затверджено проект будівництва сільських амбулаторій у Тернопільській області. Вже невдовзі в області розпочнеться будівництво нових та реконструкція існуючих амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Адже Тернопільщину включили до першого пулу проектів із реалізації цієї ініціативи. Тернопільська область на будівництво амбулаторій, придбання автомобілів для сімейних лікарів та покращення матеріально-технічної бази отримала майже 179 млн грн. Тож, в Тернопільській області розпочнуть будівництво 18-ти амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Планується також реконструкція 47 діючих амбулаторій. Щонайменше 80 млн грн субвенції на розвиток сільської медицини буде спрямовано на придбання медичного обладнання, а для мобільності лікаря придбають 134 автомобілі з розрахунку: одна амбулаторія – один автомобіль.

25 квітня 2019 року у Тернопільській ОДА нам повідомили, що у 2018 році 19 амбулаторій загальної практики сімейної медицини отримали експертні звіти робочих проектів в Тернопільській філії. Та розпочалося будівництво 12 амбулаторій.