Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дерев'янко пообіцяв, що не буде голосувати за законопроект про Нацбезпеку у другому читанні, якщо не будуть враховані пропозиції європейських партнерів стосовно стандартів НАТО

6 квітня 2018 року народний депутат України Юрій Дерев'янко пообіцяв, що не буде голосувати за законопроект про Нацбезпеку у другому читанні, якщо не будуть враховані пропозиції європейських партнерів стосовно стандартів НАТО. Депутат наголосив, що даний законопроект має точно відповідати всім стандартам НАТО, громадського та цивільного контролю над правоохоронними органами, в тому числі, над закупівлями в рамках оборонного замовлення. Цей закон треба суттєво доопрацювати, врахувати всі ті пропозиції, які були запропоновані європейськими партнерами стосовно категорій, критерій та стандартів НАТО, і тільки в цьому випадку цей законопроект можна голосувати у другому читанні.Якщо влада до цих вимог не прислухається, то Дерев'янко за це не проголосує. Відео (21 : 48).
Архів
Сказано 6 квітня 2018 р.

Джерело

  • // https://youtu.be/26qRw3845C8?t=21m48s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19180
  • https://24tv.ua/rada_uhvalila_zakon_pro_natsbezpeku_v_drugomu_chitanni_n987272
  • https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/04/6/7080037/
  • https://www.unian.ua/politics/10181273-v-yes-zaklikayut-ukrajinu-povnistyu-realizuvati-polozhennya-zakonu-pro-nacbezpeku.html

Результат

21 червня 2018 року Закон про нацбезпеку України ухвалили у Верховній Раді в другому читанні. Закон має наблизити українську армію до стандартів НАТО.

За відповідне рішення проголосувало 248 народних депутатів. Дерев'янко підтримав Закон про нацбезпеку України.

У середині березня 2018 року дипломати ЄС та НАТО заявляли, що низка положень зареєстрованого президентом України Петром Порошенком законопроекту "Про національну безпеку України" суперечать практикам Євросоюзу та НАТО.

У листі зазначалося, що законопроект не передбачає парламентського контролю за діяльністю Служби безпеки України, що є однією з фундаментальних цілей та вимог документу.

Згодом президент Порошенко заявив, що остаточна редакція законопроекту міститиме норму про парламентський контроль за діяльністю СБУ.

9 липня 2018 року у Представництві ЄС в Україні повідомляють, що закон «Про національну безпеку України» створює правову основу для подальшого реформування СБУ. ЄС повністю вітає ухвалення закону та чекає на його повну реалізацію.

Таким чином, обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки", оскільки не були дотримані умови за яких , обіцянка отримала би відповідний статус