Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко запевнила, що готова відповісти на всі питання під поліграфом, як тільки у неї з'явиться така можливість

21 березня 2018 року народний депутат України Надія Савченко запевнила, що готова відповісти на всі питання під поліграфом, як тільки у неї з'явиться така можливість. Так вона відповіла на питання журналістів щодо її готовності свідчити під поліграфом (відео з 4:18).
Виконано
Сказано 21 березня 2018 р.

Джерело

  • https://newsone.ua/news/politics/savchenko-ja-hotova-dat-pokazanija-na-detektore-lzhi.html
  • https://strana.ua/news/17641-savchenko-skazala-chto-gotova-projti-detektor-lzhi.html
  • https://newsone.ua/news/politics/savchenko-ne-proshla-test-na-polihrafe-nazvana-prichina.html
  • https://dt.ua/POLITICS/dopit-savchenko-na-poligrafi-ne-vidbuvsya-274350_.html
  • https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/4619#.VgsUuUfJ.dpbs
  • https://interfax.com.ua/news/general/498770.html
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/04/17/novyna/polityka/polihraf-savchenko-ekspertyzy-zavershylysya#.WtYh-Tv_dCs.facebook

Результат

5 квітня адвокат Савченко Дмитро Бугай повідомив, що експертиза із застосуванням поліграфа щодо підозрюваної в підготовці теракту Надії Савченко не відбулася. Він додав, що нардеп не відмовилася від проходження поліграфу. Було розпочато процедуру, пройшли її перший етап і попросили про перерву. Вона дасть можливість ознайомитися з матеріалами провадження і слідство врахує їхні питання і їх задасть. За словами завідувача відділом психологічних досліджень КІСЕ Юрія Ірхіна, Савченко не пройшла судово-психологічну експертизу через процесуальні питання.

Згодом, СБУ повідомила, що Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфу та у встановленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обґрунтовується її підозра. Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилась брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги – надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій. Служба констатує, що підозрювана Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа. Ствердження і вимога сторони захисту щодо надання їм всіх наявних у слідства матеріалів для підготовки до проведення експертизи не передбачена жодною статтею Кримінального процесуального кодексу України. Це є виключно спробою введення в оману українського суспільства і представників ЗМІ у нібито зацікавленості Савченко у встановленні істини в цій справі.

Наступна спроба пройти поліграф у Надії Савченко була 13 квітня. Однак, процедура проходження судово-психологічної експертизи на поліграфі була перервана фахівцями в зв'язку з її станом через голодування

Однак, вже 17 квітня Надія Савченко отримала можливість виправити попередній статус обіцянки з "не виконано" на "виконано", чим і скористалась, оскільки вона пройшла процедуру судово-психологічної експертизи на поліграфі.