Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій пообіцяв, що невідкладно буде перенаправляти кожне подання Генпрокуратури на народних депутатів до Регламентного комітету та повідомляти про це громадськість

12 квітня 2018 року Голова Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що невідкладно буде перенаправляти кожне подання Генпрокуратури на народних депутатів до Регламентного комітету та повідомляти про це громадськість, для того щоб уникнути будь-яких інтриг по цьому питанню. "Коли надходить будь-яке нове подання, я, для того, щоб уникнути будь-яких інтриг, тут же публікую його на своїй сторінці фейсбук і обіцяю вам, як тільки надійде нове подання на когось з народних депутатів - мною буде невідкладно воно відправлене в Регламентний комітет для розгляду, і невідкладно, я повідомлю про це журналістів і громадськість через соціальні мережі або через ВРУ", - сказав Парубій (відео 1:25-1:51).
Не виконано
Сказано 12 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=NI617wlxJxg
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1861-17
  • https://www.facebook.com/andriy.parubiy?epa=SEARCH_BOX

Результат

Згідно статті 219 Закону України "Про Регламент Верховної ради України" комітет повинен надати висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народного депутата згідно із законом. Тут чітко не зазначено, хто саме передає відповідні внесення Генерального прокурора України до комітету.

Варто відзначити, що друга частина попередньої заяви голова ВРУ Андрій Парубій не виправдала себе, оскільки на його офіційній сторінці у фейсбуці ні на сайту ВРУ не було опубліковано жодного прізвища народного депутата, щодо якого було внесено подання від ГПУ.

Обіцянка отримала статус "не виконано".