Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тетерук обіцяє голосувати за скасування е-декларацій для громадських активістів

2 квітня 2018 року народний депутат України Андрій Тетерук пообіцяв голосувати за скасування електронних декларацій для громадських активістів (відео:0:05). Мова йде про законопроект № 8209 "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб".
Виконано
Сказано 2 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JL35XmXW0Rg
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17690
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17689
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17681

Результат

На початку квітня народні депутати не змогли включити у порядок денний і розпочати розгляд законопроектів, які скасовують е-декларування для громадських активістів, які працюють у сфері протидії корупції, а також для іноземців, які працюють у наглядових радах. Так, до порядку денного пропонували включили проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб" №8209 та проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо звільнення окремих категорій осіб від виконання вимог фінансового контролю" та №8209-1. Окрім того, депутатам запропонували включити законопроект №8120 народного депутата Сергія Лещенка, яким пропонується відкласти на рік подачу е-декларацій громадськими активістами, та законопроект № 8120-1 голови фракції БПП Артура Герасимова, яким запропоновано відкласти е-декларування для активістів лише на три місяці.

Андрій Тетерук підтримав вказане рішення.

Після обіду ВРУ намагалася ухвалити законопроекти №№6271 та 6674 щодо скасування декларування для громадських організацій. Проекти були відхилені та зняти з розгляду. По ініціативі №6271 нардеп голосував проти, підтримавши іншу – №6674 авторства Петра Порошенка.

Оскільки депутат підтримав президентський законопроект щодо скасування е-декларацій для громадських активістів, обіцянку вважаємо виконаною.