Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лапін обіцяє найближчим часом представити законопроект щодо алгоритму вирішення питання права потенційних інвесторів розпоряджатися землею, яка належить об’єкту приватизації

2 квітня 2018 року народний депутат України Ігор Лапін пообіцяв найближчим часом представити законопроект щодо алгоритму вирішення питання права потенційних інвесторів розпоряджатися землею, яка належить об’єкту приватизації.
Виконано
Сказано 2 квітня 2018 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/investori-mayut-rozporyadzhatisya-zemleyu-yaka-nalezhit-obyektu-privatizaciyi-igor-lapin
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=64172

Результат

На початку червня в парламенті було зареєстровано законопроект авторства Ігоря Лапіна №8452 "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо приватизації земельних ділянок, на яких знаходяться об'єкти приватизації". Згідно з пояснювальною запискою, закон сприятиме проведенню прозорої та конкурентної приватизації та зменшенню корупції в процесі розпорядження земельними ділянками державної власності, на яких розташовані об’єкти приватизації.

Передбачено, що при приватизації об'єктів нерухомості у розпорядження покупця перейде лише та частина земельної ділянки, яка необхідна для обслуговування і використання приватизаційного об'єкта за призначенням.