Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Данилюк заявив, що після ухвалення законопроекту про виведений капітал Кабмін зменшить держвидатки

1 грудня 2017 року міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що після ухвалення законопроекту про виведений капітал Кабмін буде вносити зміни до бюджетної декларації, яка буде зменшувати державні видатки.
Архів
Сказано 1 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://prm.ua/danilyuk-poyasniv-naslidki-zamini-podatku-na-pributok-podatkom-na-vivedeniy-kapital/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/06/7/7182649/

Результат

2 лютого 2018 року народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що наразі триває робота над законопроектом щодо запровадження податку на виведений капітал.

12 березня 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що поки не буде вносити законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал у Верховну Раду, оскільки проект закону потребує додаткового обговорення з іноземними партнерами та асоціаціями бізнесу.

13 березня 2018 року заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків повідомив, що МВФ розкритикував підготовлений Адміністрацією президента законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал та рекомендував не вносити його на розгляд Верховної ради.

6 червня 2018 року прем'єр Гройсман ініціював відставку Данилюка. Наступного дня Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Станом на цей день законопроект про виведений капітал не ухвалено. З цих причин обіцянка перенесена до розділу «архів».