Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева пообіцяв, що у 2018 році люди з інвалідністю будуть на 100% забезпечуватися візками та протезами

15 березня 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що у 2018 році люди з інвалідністю будуть на 100% забезпечуватися візками та всіма іншими потрібними їм для нормального життя протезно-ортопедичними виробами.
Виконано
Сказано 15 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/andrij-reva-zmina-sistemi-zabezpechennya-lyudej-z-invalidnistyu-protezno-ortopedichnimi-zasobami-ye-odnim-z-golovnih-dosyagnen-za-ci-dva-roki
  • Лист Мінсоцполітики від 15 січня 2019 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0549-18
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0549-18
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0550-18#n4
  • Лист Мінсоцполітики від 28 березня 2019 року

Результат

Згідно з постановою Кабміну від 14.03.2018 №238 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби передбачено адресний підхід до забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб зазначених категорій; новий механізм фінансування такого забезпечення за принципом «гроші ходять за людиною»; виплату компенсації вартості за самостійно придбані засоби реабілітації, а також інші нововведення.

Для реалізації цієї постанови Мінсоцполітики видало наказ від 12.04.2018 №506 «Про затвердження типових форм договорів про забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи технічними та іншими засобами реабілітації, надання послуг з їх ремонту», яким затверджено типові форми договорів для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

У 2018 році було змінено систему забезпечення людей з інвалідністю протезно-ортопедичними засобами. Зроблено перехід до принципу, що замовлення створює людина з інвалідністю, а не чиновники.

ВИСНОВОК: з 2018 року особи з інвалідністю на підставі направлення органу соціального захисту населення та на основі договору з підприємством-виробником забезпечуються необхідними протезно-ортопедичними виробами. Орган соціального захисту населення зобов’язаний оплатити цей виріб.