Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що справа екс-секретаря РНБО Клюєва у 2018 році буде направлена в суд

15 березня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справа екс-секретаря РНБО Андрія Клюєва цього року піде в суд. Генпрокуратура України підозрює Андрія Клюєва у вчиненні правопорушень, передбачених статтею 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) ККУ.
Не виконано
Сказано 15 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/03/15/7174686/
  • Лист ГПУ від 7 грудня 2018 року
  • Лист ГПУ від 26 лютого 2019 року

Результат

Відповідно до листа ГПУ від 7 грудня 2018 року, слідчими управління спеціальних розслідувань ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Держагентства України з інвестицій та розвитку Тарана у вчиненні за попередньою змовою із колишнім першим віце-прем'єром Клюєвим заволодіння держкоштами в особливо великому розмірі. 5 лютого 2018 року до Печерського райсуду Києва прокурором було направлено клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Клюєва.

Також слідчими управління спеціальних розслідувань ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами перешкоджання проведенню зборів і мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності, а також за іншими фактами незаконної протидії протестам. Досудове розслідування триває. Рішення про завершення досудового розслідування щодо Клюєва буде прийняте після надання слідчим суддею дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України від 26 лютого 2019 року, досудові розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно Клюєва не завершені. Враховуючи цю інформацію, обіцянка отримує статус «не виконано».