Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський запевнив, що фракція НФ підтримає у першому читанні законопроект про нацбезпеку

26 лютого 2018 року народний депутат України Сергій Пашинський запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає у першому читанні законопроект про національну безпеку (відео:0:50).
Виконано
Сказано 26 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=q7LlQkvf8sU
  • https://espreso.tv/news/2018/04/05/rada_skhvalyla_zakonoproekt_pro_nacbezpeku_za_osnovu_vin_neobkhidnyy_dlya_vstupu_v_nato
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63531

Результат

5 квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №8068 "Про національну безпеку України". Як пояснив секретар РНБО Олександр Турчинов, який представляв документ у парламенті, ухвалення цього закону має стати значним кроком на шляху запровадження стандартів НАТО в Україні.

Зокрема, запровадить регулювання діяльності органів безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО та Євросоюзу.

Документ також гарантує надійний цивільний контроль над сектором безпеки та оборони з боку Ради та громадянського суспільства, а також закріплює чіткий розподіл повноважень органів сектору безпеки та оборони.

У законопроекті закріплені саме фундаментальні національні інтереси України, серед яких забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності, інтеграція України в європейський політичний і економічний правовий простір на шляху членства у ЄС та НАТО.

Депутат підтримав вказаний законопроект.