Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добкін пообіцяв оприлюднити імена лідерів Революції Гідності з якими спілкувався Янукович в день своєї втечі з країни

21 лютого 2018 року народний депутат Михайло Добкін пообіцяв оприлюднити в ефірі телеканалу "NEWS ONE" імена лідерів Революції Гідності з якими спілкувався Янукович в день своєї втечі з країни (відео 1:50:20 - 1:51:09).
Виконано
Сказано 21 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/jvMBUujl9yg?t=6618
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/04/05/novyna/polityka/sud-dozvolyv-dobkinu-rozpovisty-pro-vtechu-yanukovycha
  • https://interfax.com.ua/news/general/499795.html

Результат

18 квітня 2018 року відбулось засідання суду по справі про державну зраду Віктора Януковича. Під час слухання Михайло Добкін, виступаючи в ролі свідка, розповів, що в ніч з 21 на 22 лютого в приміщенні Харківської ОДА екс-президент спілкувався з одним з лідерів тодішньої парламентської опозиції, екс-прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та висловлював йому претензії в зв'язку з тим, що не виконуються домовленості, згідно з якими повинні були відвести людей і зняти блокаду основних державних будівель в урядовому кварталі в Києві.

Крім того депутат розповів про те, що чув розмови В.Януковича з охороною "Межигір'я", коли екс-президенту повідомили про те, що до резиденції йдуть "озброєні люди". Після цього, за словами Добкіна, В.Янукович через екс-главу СБУ Олександра Якименка спілкувався з лідером "Правого сектора" Дмитром Ярошем про домовленості, які "нібито були про те, що будівля резиденції" Межигір'я "не штурмувати". Михайло Добкін зазначив, що після першого такого розмови ситуація вирішилася, а коли повторно на "Межигір'я" рушило ще більше людей, розмова з Ярошем вже не приніс результату.

Таким чином, давши свідчення про розмови Януковича з двома лідерами Революції гідності, депутат виконав свою обіцянку.