Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевняє, що у 2018 році розпочнеться заочний судовий процес над екс-міністром енергетики Ставицьким

20 лютого 2018 року генпрокурор Луценко запевнив, що у 2018 році розпочнеться заочний судовий процес над екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким. «Цього року почнуться судові процеси над членами організованого злочинного угрупування Януковича, зокрема Азарова, Арбузова, Курченка, Клименка, Ставицького, самого Януковича, Захарченка, Якименка», – заявив Луценко (відео 10:40). Нагадаємо, в січні 2018 року ГПУ закінчила досудове розслідування, у якому Ставицький є підозрюваним. Справа перебуває на стадії ознайомлення. Після ознайомлення акт буде скеровано до суду.
Не виконано
Сказано 20 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/erzMIHzsCJo?t=10m40s
  • https://prm.ua/lutsenko-narikaye-shho-sudi-dosi-ne-rozpochali-rozglyad-sprav-pro-rozstrili-na-maydani/
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news/povistky.html?_m=publications&_t=rec&id=221926
  • Лист ГПУ від 7 грудня 2018 року
  • https://court.gov.ua/fair/sud2608/

Результат

8 травня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідчими ГПУ завершено досудове розслідування та направлено до суду справу щодо екс-голови правління НАК «Надра України» Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт», які обвинувачуються у заволодінні державними об’єктами комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я» вартістю 540 мільйонів гривень, та у легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом.

Відповідно до листа ГПУ від 7 грудня 2018 року, у провадженні слідчих ГПУ перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням Ставицького, Литовченка, Ткаченка у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах – комплексом будівель «Межигір'я» та будинком № 123а по вул. Межигірська у с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області та його легалізації. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 8 травня 2018 року було направлено до Святошинського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

1 лютого 2019 року до судового розгляду Святошинського районного суду міста Києва на 29 березня 2019 року було призначено справу в якій фігурує Ставицький.

Враховуючи цю інформацію обіцянка отримує статус «не виконано».

Призначення справи до судового розгляду може бути лише після того, як будуть проведені всі необхідні дії по її підготовці.