Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева обіцяє, що у 2018 році внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати субсидії без договору оренди та реєстрації місця проживання

22 лютого 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що у 2018 році внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати субсидії за декларативним принципом. Відповідні зміни будуть внесені у квітні 2018 року до системи призначення субсидій. Відповідно до декларативного принципу, внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати субсидії без договору оренди та реєстрації місця проживання (відео:42:00).
Виконано
Сказано 22 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=IBgZ0HWrtSE
  • лист міністерства

Результат

Відповідно до листа прес-служби Міністерства соціальної політики України від 10 травня 2018 року, наприкінці квітня 2018 року урядом було затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій. Зазначеною постановою передбачено можливість призначення житлової субсидії внутрішньо переміщеним особам за місцем фактичного проживання без необхідності укладання договору оренди житла. Таке рішення приймається районними держадміністраціями, виконавчих органів міських, районних рад або комісій, які ними утворюються на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Постанова набула чинності 1 травня 2018 року.