Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кірш обіцяє ініціювати відставку голови Українського інституту національної пам’яті В’ятровича

19 лютого 2018 року народний депутат України Олександр Кірш пообіцяв ініціювати відставку голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича (відео:28:10).
Виконано
Сказано 19 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://112.ua/politika/vecherniy-praym-19022018-433866.html
  • лист
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61033
  • Лист секретаріату Кабінету міністрів від 26 червня 2018 року
  • Лист Державного секретаря Мінкультури від 18 липня 2018 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18093&SKL=9
  • https://www.youtube.com/watch?v=UB1ReszzLYs&feature=youtu.be
  • лист
  • лист
  • письмо

Результат

Раніше, наприкінці січня 2018 року проект постанови "Про визнання роботи Голови Українського інституту національної пам'яті В'ятровича В.М. незадовільною та звернення до Кабінету міністрів України щодо звільнення його з займаної посади" №6008 зареєстрував народний депутат Олександр Вілкул.

У червні ми направили запит до Кабінету міністрів України.

Згідно наданої нам відповіді стало відомо, що депутат не звертався з проханням звільнити голову Українського інституту національної пам’яті.

Зазначимо, положенням про вказаний інститут визначено, що голова призначається на посаду та звільняється Кабінетом міністрів за поданням, внесеним на підставі пропозицій міністра культури. Секретаріат КМУ не є розпорядником інформації за запитами стосовно інформації інших державних органів. Враховуючи вищевказане, запит було перенаправлено до Мінкультури.

У листі-відповіді Державного секретаря було повідомлено, що на адресу міністерства звернення народного депутата Олександра Кірша з ініціативою щодо відставки голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича не надходило.

В інтерв'ю з нашою журналісткою наприкінці вересня депутат повідомив, що наразі проводяться консультації всередині фракції, і що він любить погоджувати з фракцією. В'ятрович – це не те питання, заради якого нардеп буде йти всупереч рішенню фракції. Пропозицію може подати і від себе особисто, регулярно висловлюється на телебаченні про те, що робить В'ятрович...що це сприяє лише розпалюванню того, що розпалювати не потрібно і у відносинах з Угорщиною та іншими країнами. Без пробле подасть пропозицію до Мінкульту, знаючи наперед, що у цього папірця буде нульовий результат, але якщо для нас це принципово, то спеціально заради нас ("Слово і Діло") подасть. Тому, переводимо обіцянку зі статусу "невиконана" у процес та очікуємо направленого звернення до Міністерства культури (відео:05:30).

28 січня 2019 роки ми отримали від Олександра Кірша інформацію, що він все таки відправив депутатське звернення до Міністра культури і обіцяв поінформувати нас з приводу його розгляду.

15 лютого 2019 року Олександра Кірш поінформував нас, що отримав відповідь від Мінкульту. У листі Мінкульт пояснює, що не має повноважень вирішувати кадрові питання і тому обіцяє перенаправити звернення нардепа в Національне агентство Украині з питань державної служби.

З огляду на, що Олександр Кірш відправив звернення до Міністерства культури і проявляє особисту ініціативу в цьому питанні, вважаємо що обіцянка виконана.