Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тимчук обіцяє відстоювати права військових пенсіонерів

8 лютого 2018 року народний депутат України Дмитро Тимчук пообіцяв відстоювати права військових пенсіонерів. Зазначимо, депутат переймається анонсованим міністром соціальної політики Андрієм Ревою законопроектом про пенсійне забезпечення військовослужбовців, який передбачає різне підвищення пенсій відповідно до років, в яких військові звільнялися (до 2014 та після). Депутат вважає це недопустимим та приєднається у подальшому до процесу обговорення цього законопроекту.
Архів
Сказано 8 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dmitry.tymchuk/posts/1457489737713010
  • https://novynarnia.com/2018/02/21/uryad-pidvishhiv-pensiyi-viyskovim-u-dva-etapi/
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/06/19/novyna/polityka/kyyevi-zahynuv-nardep-dmytro-tymchuk

Результат

Наприкінці лютого Кабінет міністрів ухвалив постанову “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб”. На першому етапі таке підвищення складе в середньому не менше 1500 гривень. По закінченню першого етапу ця цифра може подвоїтись, тобто з 1 січня 2020 року пенсійне забезпечення силовиків зросте майже в два рази.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, який уже обговорюється на різних майданчиках.

19 червня 2019 року Дмитро Тимчук загинув.